LOOF maakt ruimte

Tijdelijke invulling door en voor de buurt

De site LOOF, tot voor kort verscholen achter het voormalige ziekenhuis AZ Groeninge, wordt een plek waar Kortrijkzanen zullen kunnen ontspannen, wonen en werken. In afwachting van de start van het bouwproces stellen Compagnie Het Zoute en Stad Kortrijk het potentieel van de site reeds open voor de buurt aan de hand van een tijdelijke invulling (TAB).

Kom en ontdek de creatieve ondernemers die met hun verrassende initiatieven en ideeën de site nieuw leven inblazen.

De bezetters

Zes enthousiaste ondernemers bezetten gedurende één jaar de site LOOF. Elke bezetter kreeg een uitvalsbasis op de site toegewezen en staat klaar om tal van activiteiten en diensten voor de buurt op te zetten.

Het Koetshuis, dat in de toekomstige ontwikkeling een centrale rol zal vervullen, is nu reeds een inspiratiebron, ontmoetings- en co-workingplaats rond kunst, design en cultuur. Kan je hier geen genoeg van krijgen? In de kapel verrast LOF X HAPPY DESIGN je met mix van ‘bitesize’ expo’s. Bij de Zomerbar in De Engelse Landschapstuin kan je vanaf 11 juni 2022, van woensdag tot zondag, genieten van een drankje of een cocktail ontbijt met in het weekend live artiesten zoals saxofoon, piano & viool en Woordoord zorgt voor boekenworkshops en meer. Volg individuele coaching, begeleiding en groepssessies bij re-view of laat je begeleiden bij spraak-, taal-, en leerstoornissen in het Centrum voor Logopedie.

Ontdek hieronder meer info over elke bezetter of check de agenda voor de eerstkomende activiteiten.

Ontdek en ontmoet
De engelse landschapstuin
De Engelse Landschapstuin
Het Koetshuis Loof
Het Koetshuis
Lof x happy design 2x
Lof x Happy Design
Re view 2x
Re-view
H. Hart zorggroep Loof
Centrum logopedie
Woord oord 2x
Woordoord

Loof autovrij

LOOF is een autovrij gebied waar Kortrijkzanen zullen kunnen ontspannen, wonen en werken. Ook tijdens de tijdelijke invulling is de site autovrij en promoten

we het gebruik van het openbaar vervoer en de fiets. Laat indien mogelijk je wagen thuis, want er is geen parkeerplaats op de site.

Met de bus

Verschillende buslijnen houden halt vlak voor de site. Neem bus 1,12,13,15 en 16 tot aan de halte Kortrijk Sint-Rochuskerk.

Met de trein

Vanuit het station van Kortrijk wandel je ongeveer 12 minuten naar LOOF, iets minder dan 1km.

Hoe kom je er

LOOF is centraal gelegen langsheen de Doorniksewijk, een drie kilometer lange as die de perfecte verbinding vormt tussen het centrum van de stad, de stationsomgeving en Hoog Kortrijk. Door die strategische ligging is de

Doorniksewijk uitgegroeid tot een levendige invalsweg met een brede mix van stedelijke functies: wonen, gespecialiseerde kleinhandelszaken, horeca, kantoren, diensten,…


contact
Heb je vragen of wil je meer te weten komen over Loof? Twijfel dan niet om hier een bericht na te laten.