Loof | Het project

Het project

Kies voor een verfijnde en doordachte architectuur

Dit project omarmt zowel binnen als buiten een verfijnde en doordachte architectuur, waarbij Italiaanse natuursteen de toon zet en het summum van wooncomfort wordt bereikt. De gigantische terrassen met dubbele oriëntatie zorgen voor een lichtrijk appartement en uitgestrekt uitzicht over het omringende landschap.

text-image
Uitzicht

Ruime terrassen
met een panoramisch uitzicht

Elk appartement beschikt over een zeer ruim terras van minimum 23 m², met een dubbele oriëntatie ontworpen voor maximale lichtinval en een eindeloos uitzicht. Dat is ideaal voor ontspanning in een rustige omgeving.

Bovendien is de architectuur zorgvuldig ontworpen om naadloos op te gaan in het glooiende landschap, zodat jij ondanks de hoogteverschillen toch uitkijkt op het bladerdak van de beschermde, Engelse tuin.

Masterplan en architectuur

West8 - grootschalige stadsplanning en landschapsarchitectuur

LOOF is meer dan een louter residentieel project.

Het masterplan met fiets- en wandelpaden, bijzondere rustplekken, woningen, kantoorruimtes en winkels is ontworpen door het gerenommeerde, Nederlandse bureau West 8. Met zijn internationale ervaring in grootschalige stadsplanning en landschapsarchitectuur heeft het op indrukwekkende wijze 3,2  hectare gevuld met een verscheidenheid aan voorzieningen, die de Engelse tuin een extradimensie geven. Bovendien krikte West 8 deaanzienlijke erfgoedwaarde van de parktuin op
door de overgebleven stukjes geschiedenis te bewaren en nieuw leven in te blazen.

text-image
image-text
Masterplan en architectuur

OFFICE KGDVS – inspirerende architectuur

Het architectenduo Kersten Geers en David Van Severen geniet wereldwijde erkenning voor zijn grensverleggende ontwerpen. Met de residenties Park Nolf en Gloriëtte eren ze de Vlaamse architectuur en laten ze zich inspireren door de Californische Case Study Houses.

Enerzijds integreert het ontwerp een open en luxe karakter met hoge plafonds, kamerhoge glaspartijen en royale terrassen. Anderzijds streeft het met zuivere materialen, zoals Italiaanse natuursteen en staal, naar sterke binnen-buitenrelaties die samensmelten met de Engelse tuin. Dankzij ingenieuze tussenniveaus die de begane grond tot boven het maaiveld tillen, spelen ze bovendien in op het golvende landschap. Dat resulteert in optimale privacy en een unieke ‘urban living’-ervaring voor de volgende generatie, pal in het groene hart van Kortrijk.

Masterplan en architectuur

Daskal en Laperre brengen leven in je interieur

Elk gebouw is omhuld in een unieke, Italiaanse natuursteentint, zorgvuldig gekozen om elk gebouw zijn eigen karakter te geven. De doordachte en strakke architectuur van de gevels wordt naadloos vertaald naar het interieur door de Kortrijkse-Brusselse interieurarchitectes Daphné Daskal en Stéphanie Laperre.

Of het nu de keukenbladen, de vloer of douchetegels zijn, ze hebben weloverwogen esthetiek toegepast. Rosso, verde, grigio of marrone: het kleurenpalet weerspiegelt niet alleen de connectie met de omgeving, maar smeedt ook huiselijke ruimtes met unieke elementen.

text-image
images-text
images-text
Erfgoed

Een goed bewaard geheim met grote erfgoedwaarde

LOOF’s geschiedenis vormt een goed bewaard geheim in Kortrijk. Het park, dat oorspronkelijk als het landgoed van de families Vercruysse en Nolf fungeerde, diende later als een kraamkliniek van Maria’s Voorzienigheid, waar vele Kortrijkzanen hun levenslicht zagen.

Bij Compagnie Het Zoute onthullen we dit stukje verborgen geschiedenis. We breiden het domein uit tot aan de Loofstraat en Doorniksewijk, en toveren het om tot een bruisende gemeenschap met een weelderig landschap.